Arkkeon tietosuojakäytäntö

Päivitetty 18.2.2019


1. Arkkeon yhteystiedot

Nimi: Arkkeo Oy
Y-tunnus: 2367934-3
Postiosoite: Kutomotie 16, 00380 Helsinki
Sähköpostiosoite: info@arkkeo.com
Yhteyshenkilö: Frans Ekman



2. Henkilörekisterin nimi

Arkkeon asiakasrekisteri



3. Henkilötietojen käyttötarkoitus ja käsittelyn oikeusperuste

Henkilötietoja käsitellään Arkkeon palveluiden hallinnointia, ylläpitoa ja parantamista varten sekä asiakasviestintää varten, mukaan lukien mahdollinen suoramarkkinointi. Henkilötietoja käsitellään myös asiakkaiden Arkkeo-sovelluksessa suorittamien toimien analysointiin ja asiakkaan profilointiin ostotapahtumatietojen perusteella. Arkkeon toteuttamalla profiloinnilla ei ole asiakkaaseen kohdistuvia oikeusvaikutuksia tai muita vastaavalla tavalla merkittäviä vaikutuksia.


Henkilötietojen toimittaminen on edellytys sille, että Arkkeo voi tarjota asiakkaalle palvelua. Henkilötietojen käsittely perustuu Arkkeon ja asiakkaan välisen sopimuksen toteuttamiseen sekä Arkkeon oikeutettuun etuun ylläpitää ja kehittää palveluaan ja asiakassuhteitaan. Arkkeo voi käsitellä henkilötietoja myös Arkkeon palveluiden markkinoinnin toteuttamiseksi ja parantamiseksi.


Palvelun toteuttamiseksi asiakkaiden henkilötietoja luovutetaan myös Arkkeon yhteistyökumppaneille eli palveluun rekisteröityneille kauppiaille. Ostotietojen luovuttaminen Arkkeon palveluun rekisteröityneille kauppiaille perustuu sopimuksen toteuttamiseen. Henkilötietojen luovutukset on kuvattu tarkemmin alla kohdassa 5.



4. Rekisterin sisältö ja tietolähteet

Asiakkaista kerätään esimerkiksi seuraavia tietoja: sähköpostiosoite, etunimi, sukunimi, sukupuoli, syntymäaika, puhelinnumero, asuinmaa, kaupunki, kuva, käyttäjätunnus, salasana, Arkkeo-palvelun identifikaatiotunnus, maksukortin tiedot, pankkitilinumero, ostotapahtumatiedot (mukaan lukien ostopaikka ja -ajankohta, ostetut tavarat ja palvelut ja oston summa), tiedot saavutetuista ostotavoitteista ja niihin liittyvistä hyvityksistä, asiakkaan Arkkeo-palvelussa suorittamista toimenpiteistä (muun muassa sovelluksen käyttöaika, käyttötiheys, IP-osoite) ja asiakkaan ostotapahtumiin perustuvia profilointitietoja.


Henkilötiedot hankitaan suoraan asiakkaalta asiakkaan rekisteröityessä Arkkeon palveluiden käyttäjäksi tai muutoin tullessa Arkkeon asiakkaaksi sekä asiakkaan käyttäessä Arkkeo-palveluita.



5. Evästeet ja tietojen käyttö mainonnassa

Arkkeo ja Arkkeon kumppanit käyttävät sovelluksessa ja nettisivuilla eri teknologioita, kuten evästeitä, joiden avulla voimme tarjota yksilöityä sisältöä, kohdentaa mainoksia ja kerätä kävijätietoja.


Arkkeo käyttää mainostamiseen eri kanavia, kuten Facebookia, Googlea ja Instagramia. Arkkeo jakaa edellä mainittujen toimijoiden kanssa rajallista tietoa sovelluksen käytöstä, jotta voimme optimoida ja seurata mainoskampanjoidemme tehokkuutta. Asiakkaat voivat tutustua toimijoiden tietosuojakäytäntöihin ja halutessaan estää tai rajoittaa omien tietojen käyttöä toimijoiden omilla sivuilla:


Lisätietoja Facebook ja Instagram-mainoksista:
https://www.facebook.com/about/ads/


Facebookin ja Instagramin mainosasetukset:
https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen


Lisätietoja Google-mainoksista:
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=fi


Googlen mainosasetukset:
https://adssettings.google.com/authenticated



6. Henkilötietojen säännönmukainen luovutus ja henkilötietojen siirtäminen EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Asiakkaan tiedot luovutetaan palveluun rekisteröityneille yrityksille eli kauppiaille, joissa asiakas on tehnyt ostoksia. [Asiakas voi Arkkeo-sovelluksen ostohistoriastaan nähdä ne kauppiaat, joille tietoja on luovutettu.] Kauppiaat käyttävät asiakkaan henkilötietoja sopimuksen toteuttamiseksi, eli muun muassa kanta-asiakasetujen hallinnoimiseen sekä markkinoitiin ja asiakassuhteiden kehittämiseen.


Muutoin henkilötietoja luovutetaan kolmansille osapuolille vain, jos asiakas on antanut siihen etukäteen suostumuksensa tai jos Arkkeo on velvollinen luovuttamaan henkilötietoja soveltuvan pakottavan lainsäädännön nojalla.


Arkkeo voi lisäksi luovuttaa yhteistyökumppaneilleen ja yritysasiakkailleen anonymisoituja tietoja. Pysyvällä tavalla anonymisoituja tietoja ei voida yhdistää tiettyyn henkilöön.


Arkkeo ulkoistaa tiettyjä henkilötietojen käsittelyyn liittyviä toimia luotettaville palveluntarjoajilleen, jotka käsittelevät henkilötietoja Arkkeon puolesta Arkkeon ohjeiden mukaisesti. Arkkeo siirtää henkilötietoja myös Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolella toimiville palveluntarjoajille esimerkiksi osana tietojen tallennuksen ulkoistusta. Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuoliset maat eivät välttämättä takaa henkilötiedoille vastaavaa suojaa kuin Euroopan unioni. Tällaisissa tilanteissa Arkkeo varmistaa henkilötietojen suojan riittävän tason soveltamalla henkilötietojen siirtoon tietosuojalainsäädännön mukaisia suojatoimia, kuten Euroopan komission vakiosopimuslausekkeita tai Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield –järjestelmää. Lisätietoja henkilötietojen siirtoon käytettävistä suojatoimista on saatavissa komission verkkosivuilla.



7. Henkilötietojen säilytysaika

Arkkeo säilyttää henkilötietoja pääasiassa asiakassuhteen ajan. Asiakassuhteen päättymisen jälkeen Arkkeo säilyttää asiakkaan henkilötietoja siltä osin, kuin henkilötietoja tarvitaan tässä tietosuojakäytännössä määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi, Arkkeon tai asiakkaan oikeusturvan takaamiseksi tai Arkkeon lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi.


Arkkeo poistaa tai anonymisoi tarpeettomat henkilötiedot.



8. Tietosuojaperiaatteet

Kaikki henkilötiedot tallennetaan ja säilytetään salatussa muodossa. Pääsy henkilötietoihin myönnetään vain, jos se on tietojen käsittelyn kannalta välttämätöntä. Pääsyä tietoihin säännellään käyttöoikeuksilla. Henkilötietoja luovutetaan kolmansille osapuolille vain sopimukseen perustuen rajattua käyttötarkoitusta varten.


Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kuin asiakas on Palvelun käyttäjä. Asiakkaan tulee olla vähintään 13-vuotias käyttääkseen Arkkeo-palvelua tai vähintään sen ikäinen, jonka asiakkaan vakituisen asuinmaan lainsäädäntö edellyttää käyttääkseen Arkkeo-palveluita ilman vanhemman tai huoltajan suostumusta. Jos asiakkaan vakituisen asuinmaan lainsäädäntö edellyttää vanhemman tai huoltajan suostumuksen Arkkeo-sovelluksen käytölle asiakkaan on tämä saatava.


9. Asiakkaan oikeudet

Oikeus saada pääsy tietoihin


Asiakkaalla on oikeus tarkastaa Arkkeon asiakasrekisteriin tallennetut henkilötietonsa, ja saada jäljennös henkilötiedoistaan.


Oikeus vaatia tiedon korjaamista


Asiakkaalla on myös oikeus vaatia henkilötietojensa korjaamista tai poistamista, jos tiedot ovat virheellisiä, tarpeettomia, puutteellisia tai vanhentuneita.


Oikeus vastustaa


Asiakkaalla on lisäksi oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella siltä osin, kuin käsittely perustuu Arkkeon tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun. Asiakkaan tulee käsittelyn vastustamisen yhteydessä ilmoittaa Arkkeolle perusteet käsittelyn vastustamiselle.


Oikeus kieltää suoramarkkinointi


Asiakas voi koska tahansa kieltää Arkkeota käyttämästä asiakkaan henkilötietoja suoramarkkinointiin ja suoramarkkinointiin liittyvään profilointiin. Kieltämisen jälkeen Arkkeo-palvelu toimii muilta osin.


Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen


Asiakkaalla on tietyin edellytyksin oikeus saada henkilötietonsa Arkkeolta yleisesti käytetyssä, koneella luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää henkilötiedot toiselle rekisterinpitäjälle. Oikeus koskee ainoastaan sellaisia asiakkaan Arkkeolle toimittamia henkilötietoja, joita Arkkeo käsittelee asiakkaan suostumuksen perusteella tai Arkkeon ja asiakkaan välisen sopimuksen toteuttamiseksi.


Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä


Asiakkaalla on myös oikeus vaatia henkilötietojen käsittelyn rajoittamista esimerkiksi silloin, kun asiakas on kiistänyt henkilötietojen paikkansapitävyyden, ja asiakkaan pyynnön käsittely ja henkilötietojen virheellisyyden tarkastaminen on kesken.


Oikeus peruuttaa suostumus


Asiakkaalla on oikeus peruttaa henkilötietojen käsittelyyn antamansa suostumus koska tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.


Oikeus tehdä valitus


Asiakkaalla on myös oikeus jättää valvontaviranomaiselle tarpeen vaatiessa valitus henkilötietojen käsittelyyn liittyen. Suomessa valvontaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutetun toimisto.


Oikeuksien käyttäminen


Edellä mainittuihin oikeuksiin liittyvät pyynnöt tulee osoittaa sähköpostiosoitteeseen info@arkkeo.com tai seuraavaan postiosoitteeseen:


Arkkeo Oy
Kutomotie 16
00380 Helsinki